• 21.12.09, 16:59
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Nord Stream sai Saksamaalt ehitusloa

Nord Streami gaasijuhet rajav firma sai Saksamaa valitsuselt loa rajada riigi territoriaalvette 50-kilomeetrine lõik koos juhtme väljumispunktiga rannikul, vahendab ERR.
Lähiajal oodatakse Saksamaalt teist nõusolekut, mis võimaldaks ehitada 31 kilomeetri pikkune gaasijuhtme lõik riigi majandusvööndisse. Samasugust nõusolekut oodatakse ka Soomelt, teatas Nord Stream AG.
Gaasijuhet ehitama hakkav Nord Stream AG on juba saanud trassi rajamiseks nõusoleku kõigilt riikidelt, kelle majandusvööndit või territoriaalmerd see läbib - Taanilt, Rootsilt, Soomelt ja Venemaalt.
1223 kilomeetri pikkune gaasijuhe hakkab kulgema Venemaalt Viiburi lähistelt mööda Läänemere põhja Saksamaale Greifswaldi. Aastas kuni 55 miljardit kuupmeetrit maagaasi läbilaskev trass loodetakse lõplikult käiku lasta 2012. aastal.
Enne Saksamaad andis 18. detsembril Nord Streami ehitamiseks loa Venemaa.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 18.10.24, 13:56
Ehitusmaterjalide müüja Karl Bilder: põrandaluukide müük on aastaga oluliselt kasvanud
Põrandaluugid ja nende kasutamine ehitusobjektidel tekitab teinekord küsimusi – kus, milleks ja milliste hoonete või rajatiste puhul on neid mõistlik kasutada?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele