21. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: võidusammas peaks sajandi vastu pidama

TTÜ ehitusfüüsika ja arhitektuuri õppetooli professori Karl Õigeri hinnangul peaks ehituspraagiks osutunud Vabadussõja võidusamba konstruktsioon pidama vastu vähemalt sada aastat.

"Sada aastat ei ole selle konstruktsiooni jaoks midagi erilist," ütles Õiger saates "Aeg luubis".

Eesti avalikkust jahmatanud ehitustehniliste vigade tõttu, mis võidusambal ilmnesid, tellis kaitseministeeriumi  ulatusliku ekspertiisi. Selle viivad läbi Tallinna Tehnikaülikooli teadlased. Täie hooga ekspertiis käivitunud pole, sest ehitusfirma pole võidusammast veel üle andnud. Samba tüve tugevust, betooni margi sobivust, vastupanu tuulekoormusele ja kõike muud, mis kuulub  konstruktsiooni juurde uurib juhtiva teadlasena professor Karl Õiger.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785