Autor: Katre Pilvinski • 14. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsalu Uksetehas: tootmises olukord kriitiline

Haapsalu Uksetehase juht Ago Soomre ütles, et akna- ja uksetootmises on olukord praegu kriitiline.

"See valdkond, kus me eksisteerime, on praegu väga keeruline. Ega pankrotti ka ei tehta seetõttu, et elu on hea - eks ikka sellepärast, et elu ei ole hea. Võlad tekivad seetõttu, et firmal on raske," ütles Soomre.

Harju maakohus kuulutas novembri lõpus välja Glaskeki tütarfirma Delooralti pankroti, millel oli üle 7 miljoni kroonine maksuvõlg.

Kindlasti aitab nimevahetus firmal jätkata suhteid välistarnijatega, kui tegu on maksuvõlgadega. "Glaskek pole ainukene, kes seda teinud on - pehmelt öeldes praegu ju nii tehaksegi," tõdes ta ja lisas, et kui halvasti läheb, tuleb pankrot välja kuulutada, kuid nimi vahetatakse, et maksuvõlg tooks firmale vähem kahju.

Haapsalu Uksetehasel maksuvõlga pole. Soomre ütles, et see on juhtimise küsimus. "See on nagu Eesti riigilgi, et võrreldes Läti ja Leeduga läheb meil hästi, et õigel ajal tõmmati kulusid maha. Käibed kukuvad samamoodi nagu terves sektoris. Siis tuleb õigel ajal kulude kallale minna, seetõttu on meil õnnestunud ka maksuvõlgu vältida," sõnas Soomre.

Lähemalt saab Glaskeki tütre pankrotist lugeda tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785