Katre Pilvinski • 14 detsember 2009

Haapsalu Uksetehas: tootmises olukord kriitiline

Haapsalu Uksetehase juht Ago Soomre ütles, et akna- ja uksetootmises on olukord praegu kriitiline.

"See valdkond, kus me eksisteerime, on praegu väga keeruline. Ega pankrotti ka ei tehta seetõttu, et elu on hea - eks ikka sellepärast, et elu ei ole hea. Võlad tekivad seetõttu, et firmal on raske," ütles Soomre.

Harju maakohus kuulutas novembri lõpus välja Glaskeki tütarfirma Delooralti pankroti, millel oli üle 7 miljoni kroonine maksuvõlg.

Kindlasti aitab nimevahetus firmal jätkata suhteid välistarnijatega, kui tegu on maksuvõlgadega. "Glaskek pole ainukene, kes seda teinud on - pehmelt öeldes praegu ju nii tehaksegi," tõdes ta ja lisas, et kui halvasti läheb, tuleb pankrot välja kuulutada, kuid nimi vahetatakse, et maksuvõlg tooks firmale vähem kahju.

Haapsalu Uksetehasel maksuvõlga pole. Soomre ütles, et see on juhtimise küsimus. "See on nagu Eesti riigilgi, et võrreldes Läti ja Leeduga läheb meil hästi, et õigel ajal tõmmati kulusid maha. Käibed kukuvad samamoodi nagu terves sektoris. Siis tuleb õigel ajal kulude kallale minna, seetõttu on meil õnnestunud ka maksuvõlgu vältida," sõnas Soomre.

Lähemalt saab Glaskeki tütre pankrotist lugeda tänasest Äripäevast.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785