3. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja: ma ei saa aru hangete suunatusest

Level AS juht Toomas Matt ütles, et nad ei ole kokku puutunud või õigemini ei ole aru saanud hangete suunatusest.

Oma Saar vahendab Matti sõnu, kes ütles, et on olnud hankeid, kus on olnud nende jaoks küsitavaid kvalifitseerumistingimuste nõudeid. Kuid üldjuhul on tellijad suutnud esitatud nõuded ära põhjendada. „Pärast hankelepingu sõlmimist on lepingu tingimuste täitmist jälgida väga keeruline,“ sõnas ta.

Mees lisas, et hangete korraldajad peaksid olema suutelised hanketingimused selliselt kokku panema, et alapakkumiste tegemine oleks välistatud. Näiteks piirates üldises tööde mahus alltöövõtjate töömahu protsenti, seades nõudeid ettevõtte omakapitalile või nõudes näiteks, et kõigi tehtavate tööde mahud peaksid olema kaetud mitte ainult pangagarantiiga, vaid ka ettevõtte reaalse varaga. 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785