2. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva külje alla ehitatakse 3mld maksev tehas

Tuleva aasta kevadel läheb Vaivara vallas lahti uue põlevkiviõli tootva tehase ehitus, mis läheb maksma ligi 3 miljardit krooni.

Põhjarannik kirjutab, et Narva külje all on algamas Eesti taasiseseisvumisaja suurima tööstusobjekti rajamine. Lõppeesmärk on jõuda nii kaugele, et 2016. aastal voolaks tehasest välja põlevkivist valmistatud autokütus. Tehas neelaks aastas enam-vähem sama palju põlevkivi, kui praegu Narva jaamades elektriks põletatakse. Investeeringu eeldatava suurusjärguna on Eesti Energia käinud välja numbri 18,5 miljardit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785