30. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravi tänavale ehitatakse haigla laiendus

Linn algatas  Ravi tn 18 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis näeb ette Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) laienemise.

Ida-Tallinna Keskhaigla  arendusjuht Peeter Rossi kinnitusel on haigla uuendamise vajadus ilmne. „Haigla hoonestus on kujunenud kümnendite vältel ja ühtset planeeringut sellel ei ole,“ lausus Ross. „Haigla asub praegu viiel aadressil laiali ja osad erialad tegutsevad mitmes hoones korraga. Tahame patsientidele abi pakkumise efektiivsemaks muuta. Teine suur mure on parkimine ning kogu territooriumi praegune korraldus.“

Planeeringu eskiisi järgi kujuneb peamaja esimese korruse sissepääs avaramaks, praeguse  intensiivravi osakonna asemele tuleb sisehaiguste osakond. Veel sõjaeelse vabariigi ajal ehitatud maja on arhitektuurimälestis ja seetõttu arvestab eskiis  hoone vaadeldavust  igast küljest. Naistekliiniku vastuvõtt esimesel korrusel laieneb abiteenistuse ruumide arvelt peahoone suunas. Enamus seni ülemistel korrustel olnud vastuvõtu ruumidest liigub alumisele korrusele kokku. „Seetõttu võib laiendada ülemiste korruste raviruume ja kogu naistekliinik saab pinda juurde,“ lausus Ross.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785