26. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitsealust objekti renoveerijal peab olema muinsuskaitse tegevusluba

Kui soovitakse renoveerida kaitsealust maja, tuleb arvestada ehitaja valikul tuleb Muinsuskaitseameti tegevusloa olemasolu nõudega.

Muinsuskaitselise objekti soetamisel peab arvestama, et selliste objektide renoveerimine toimub vastavalt muinsuskaitse eritingimustele, märkis Kaanon Kinnisvara tegevjuht Härmo Haljaste.

„Ostmisel tuleb endale kindlasti selgeks teha, mis ulatuses muinsuskaitselised piirangud on. Sõltuvalt objektist võib kaitse ulatuda üksikult detaililt kuni ruumilahenduse ja siseviimistluseni välja. Sellise objekti ostja peab hingelt eelistama vana renoveerimist uuele ja arvestama suuremate väljaminekutega võrreldes tavaolukordadega,“ märkis Haljaste.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785