19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oberschneider sihtis Arco Vara

Arco Vara suuromanike ringi pääsemisele ihus möödunud suvel hammast tuntud kinnisvaraärimees Paul Oberschneider, kes tagant-järele nimetab ettevõtte kahte suuromanikku Richard Tomingast ning Hillar-Peeter Luitsalu idiootideks.

Põhjus, miks Oberschneider Luitsalu ja Tomingase peale verine on, võib peituda Luitsalu sõnul selles, et mullu suve alguses tegi Oberschneider koos grupi investoritega ühispakkumise Arco Varas enamusosaluse ostmiseks, ent omanikud lükkasid selle tagasi.

Samal ajal kui ettevõtja Toomas Tool mullu juulis asus Arco Vara aktsiatega küsitavaid tehinguid sooritama, ostis umbes 15 miljoni krooni eest Arco aktsiaid Oberschneider. Juba kolm kuud hiljem, oktoobris, müüs Oberschneider kõik aktsiad turuhinda arvestades enam kui 50protsendise kahjumiga maha. Tõsi, nüüdseks on aktsia hind toonasest veel tunduvalt allapoole vajunud. Oberschneideri müüki paisatud aktsiate ostja oli aktsiaraamatuid vaadates Tool.

"Sain aru, et olin teinud vea. Arco Vara omanikud on idioodid," oli Oberschneider ärritunud. Vestlusest mehega jääb mulje, et tegemist on sügava isikliku solvumise ja pettumisega Tomingases ning Luitsalus.

"Kõnepruuk on kultuuri küsimus ning mul on väga kahju, et Oberschneideri puhul see kultuurikiht nii õhukeseks on osutunud. Ei oleks arvanud, et ta pakkumise tagasilükkamist nii isiklikult võtab," nentis Luitsalu.

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler vastas küsimusele, kas Arco Vara aktsiatega seotud tehinguid menetledes tegelesid nad ka Oberschneideri tehingute uurimisega, et kõiki käimas olevaid, toimunud või ka mitte toimunud finantsjärelevalve menetlusi nad ei kommenteeri. "Ega kõik meie kahtlused ei pruugi ka päädida kriminaalkohtusse jõudmisega," lisas ta, jättes otsa lahti, kas Oberschneideri tehingud pakuvad inspektsioonile huvi või mitte.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785