18. november 2009
Jaga lugu:

Tellija tuletõkkeustega hädas

Tuletõkkeuste turuletoomine eeldab suuri kulutusi katsetele, et toote omadused nõuetele vastaksid. Kulukas protsess võib panna tootjat kõrvalteid otsima, kannatajaks pooleks jääb aga tellija.

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebase sõnul on üks kahtlase töökultuuriga tootja Kiiu Metall Konstruktsioonid OÜ, kelle tuletõkkeuste turustamise Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) septembris peatas kuni nende tuletõkkeomaduste nõuetekohasuse tõendamiseni. Kiiu Metalli uksed paigaldati Emajõe Ärikeskusesse ning pole välistatud, et need tuleb ümber vahetada.

"Meid on räigelt petetud. Tegemist on ikka väga kahetsusväärse juhtumiga," kommenteeris Estiko ASi juhatuse esimees Ain Tammearu, kelle sõnul pole veel täit selgust sellest, kuidas lugu Kiiu Metall Konstruktsioonid OÜ toodetud tuletõkkeustega laheneb. "Aega on järgmise aasta märtsini, aga kisub sinnapoole, et ligi 40 paigaldatud ust tuleb välja vahetada, mis pole sugugi odav lõbu," oli ta nördinud. "Ehitajal on ju kohustus kontrollida, et paigaldatud materjalid vastaksid nõuetele. Ega teagi, kuidas Taskut ehitanud YITga nüüd suhted kujunevad," lisas ta.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee