17. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Metall: ekspordivõimalused on vähenenud

Saku Metall AS müügijuht Jüri Kaleviste kinnitas, et uste-akende tootjate käibed on langenud aastaga 50 protsenti ning ka eksporditurud on kuhtunud.

Avatäidete tootjatest pole Kaleviste sõnul praegu kerge kellelgi, sest käibed on langenud kuni 50%, kasumlikkus veelgi enam. "Kes talve üle elab, võib veel järgmiselt aastal toota," märkis ta.

Ekspordivõimalused tuleb materjalitootjatel igal juhul ära kasutada, ehkki ka see pole enam lihtne. "Soome turul on omamaised tootjad, kes vahepeal toodangu Venemaale suunasid, tagasi - hinnasõda käib sealgi. Lätis on olukord meist veel kehvem. Rootsi ja Norra veel pakuvad ekspordivõimalusi ning kuuldavasti on ka Venemaa aktiviseerunud," rääkis Kaleviste.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785