17. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Projekteerimisfirma Sweco teenis 9 kuuga 380 miljonit

Rahvusvahelise projekteerimisettevõtete grupi Sweco AB 2009. aasta esimese poolaasta käive oli 5,9 miljardit krooni, ettevõtte maksudejärgne kasum oli 379,9 miljonit krooni ja tulu aktsia kohta oli 4,28 krooni.

Eestis esindab gruppi Sweco Projekt.

Sweco AB tegevjuht Mats Wäppling: "Sweco käive oli vaatamata nõrgale majanduskeskkonnale suur ning tegevuskasum on võrdväärne eelmise aastaga."

Mats Wäpplingi sõnul on turuolukorra arengut väga raske hinnata. "Mõnedele meie poolt pakutavatele teenustele tööstusvaldkonnas on hetkel väike nõudlus, samuti on kahanenud nõudlus ehitusega seonduvate teenustel järele.

Siiski oleme Balti riikides märganud suurenenud aktiivsust ning ka tellimuste arv on suurenenud. Kõikidel turgudel on säilinud stabiilne nõudlus järele keskkonna-, energia- ning infrastruktuuri projektide järele.Norras ja Rootsis jätkame me vastava oskusööjõu värbamist. Üldiselt on turuolukord hakanud stabiliseerumismärke näitama."

Kolmandas kvartalis võitis Sweco mitu suuremahulist hanget, mille hulka kuulusid joogiveeprojekt Jordaania pealinnas Ammanis väärtuses 198,6 miljonit krooni ning kaks suuremahulist energiaprojekti Venemaal väärtusega

122,2 miljonit krooni.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785