16. november 2009

Kinnisvaratehingute rahaline maht langes 75 protsenti

Ober-Haus Kinnisvara turuülevaade vahendab, et võrreldes hindade tipuga 2007 aasta kevadel on hinnalangus Tallinnas keskmiselt ca 50%. Tehingute arv on langenud ca 55% ja rahaline maht ca 75%.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes tehingute arv 20% ja rahaline maht 50%. III kvartalis mõõdukas hinnalangus jätkus, kuigi müügipakkumiste hulk vähenes ning tehingute arv ja mahud mõnevõrra tõusid. Lähtuvalt statistikast on keskmised müügiperioodid pikenemas ja pakkumishinnad endiselt languses. Paljud potentsiaalsed müüjad on objektid avalikust pakkumisest eemaldanud kuna ei näe võimalust saada soovitud hinda.

III kvartalis mõjutasid korteriturgu mitmed turu keskmisest oluliselt madalama hinnaga plokktehingud. Seoses eraisikute kui firmade pankrottide arvu suurenemisega kasvab sundmüüki paisatavate objektide arv. Kesklinnas on buumi ajal ehitatud korterite pakkumine võrreldes vanemate korteritega oluliselt suurem kui äärelinnas.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688