12. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: Kuuldused Tallinna vanalinna surmast on enneaegsed

Tallinna Vanalinna linnaosa on üldjoontes tabanud samad mured, mis teisigi kinnisvaraturgu sektoreid. Hinnad on langenud ja vakantsus kasvanud, kirjutab 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.

Samas väita, et seal oleks asjad kuidagimoodi hullemad kui mujal, on liialdus. Küll aga on endiselt jätkunud kaubanduspindade väljakolimine kaubamajadesse ja äärelinna kaubanduskeskustesse. Nendel pindadel on avatud toitlustus- ja lõbustusasutused ning suveniirikauplused.

Vanalinnas on viimasel poolel aastal näha arenguid, kus vahepeal suletud pindadel on taas alustanud tegevust uus äri või söögikoht. Lisandunud on isegi paar väiksemat toidukauplust, mis vanalinnas varem praktiliselt puudusid. Üsna palju tehakse päringuid kuni 100 m2 suuruste kohvikupindade järele. Üldjoontes jäävad vanalinna kõige aktiivsemate äritänavate ääres paiknevate äripindade igakuised üürimäärad suurusjärku 200-500 kr/m2 kuus, sõltuvalt pinna suurusest ja –jaotusest. Kõrvaltänavatel võivad hinnad olla kordades madalamad.

Mis puutub vanalinna büroopindadesse siis piiratud sihtgrupi osas on nõudlus olemas. Osad üürnikud hindavalt endiselt ajaloolist miljööväärtuslikku keskkonda ning on selle nimel nõus taluma ebamugavusi ligipääsu ja parkimise osas. Vanalinna büroopindade rendimäärad on sarnaselt muude piirkondadega langenud järsult, samas renoveeritud büroopindade alla 120 kr/m2 kuus on raske leida. Kehvemas seisukorras büroopindasid on võimalik saada ka hinnaga 70-100 kr/m2 kuus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785