6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommentaar: kinnisvaraturul tuleb veel teine kukkumiste laine

Kui vaadata Pindi Kinnisvara täna ilmunud oktoobri hinnastatistikat, siis võib rõõmustada suisa 6protsendilise tõusu üle.

Samuti on kasvama hakanud tehingute hulk ning väidetavalt on ka eluasemelaenu kergem saada.

Inimene on oma loomult optimist ning peale ränka kukkumist ning masendust on kätte jõudnud pisike eufooria faas: soov uskuda turu paranemisse on tugev.

Kuna emotsioonid mõjutavad turgu tublisti, siis võibki tulla paari-kolme kuine tõus. Ent emotsioonid ei suuda kinnisvaraturgu lõputult vedada. Kinnisvaraturg vajab mootorit, milleks on riigi majanduse kasv. Ent mingist majanduskasvust me rääkida ei saa ilmselt enne järgmist sügist.

Seega on kinnisvaraturul oodata W-kujulist liikumist.

Seepärast usun, et peale väikest põrget kukub kinnisvaraturg talvega ning kevadega veel 20-30%.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785