3. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oktoobris rohkem tehinguid kui aasta tagasi

Oktoobris tehti Harjumaal Maa-ameti 3. novembri andmetel kokku 1145 kinnisvara ostu-müügitehingut.

Septembris oli vastav näitaja 999, mis teeb tehingute arvu kasvuks ca 15%.

Esimest korda käesoleval aastal kasvas tehingute arv võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga. Varasematel kuudel on tehingute arv eelmise aasta perioodile alla jäänud. Kuigi kasv oli väike, on see oluline sõnum. Käesoleva aasta oktoobrikuus tehti 8 ostu-müügitehingut rohkem kui mullu samal ajal.

Arco Vara müüs Kodukolde uues arendusprojektis ühe kuuga 8 korterit ning Meriväljal 4 elamukrunti, mis on selle aasta parim ühe kuu tulemus. Uute arenduste vastu tuntakse järjest rohkem huvi, kuna juurde hetkel midagi ei ehitata ja olemasolevate korterite arv väheneb iga kuuga.

Samuti on hinnad täna taskukohasemad kui aasta tagasi. „Oktoobrikuised müügid olid osaliselt varasemate kuude tehtud töö tulemus. Nüüd tegid inimesed oma otsuse“, ütles Kodukolde maakler Kaie-Liina Blande. Märkides samas, et huvi uute korterite vastu on tõusnud.

Merivälja elamukruntide maakleri Anneli Taliku sõnul on huvi kruntide vastu märgatavalt kasvanud peale sügisest teede ja trasside valmimist.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785