2. november 2009
Jaga lugu:

Pangad näevad kinnisvaraturul paranemise märke

Nii Swedbank, SEB kui ka Sampo ei usu küll lähiajal kinnisvaraturu tõusu, ent kinnitavad, et põhjale ollakse väga lähedal.

Swedbank andis eelmisel nädalal ülevaate Eesti kinnisvaraturust, rõhutades, et kinnisvaraturg on stabiliseerunud ehk väga põhja lähedal ning olukord on parem kui loodeti. „On läinud paremini, kui lootsime,“ kommenteeris Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Koit Semjonov. Tema sõnul on näha, et langus on pidurdunud viimase kolme kuu jooksul, mis lubab selliseid järeldusi teha.

SEB juhatuse liige Riho Unt kinnitas, et viimastel kuudel on eluasemelaenude väljastamine kasvanud 10-15 protsenti. “Samas on vara väita, et kinnisvaraturg toimib, likviidsus on ikka äärmiselt madal.” Unt täiendas, et SEB ei näe hüppelist nõudlust eluasemelaenude järele, kuna töötuse tase jääb lähiaastail kõrgeks.

Sampo Panga krediidivaldkonna juht Ly Hõbe täheldas samuti kinnisvarahindade stabiliseerumist. "Sampo Pangast on jätkuvalt võimalik taotleda eluasemelaenu nii 30% kui ka nt 0% omafinantseeringuga lisatagatise olemasolul. Hetkel ei ole plaanis omafinantseeringu tingimusi muuta," ütles Hõbe Äripäevale.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt