2. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangad näevad kinnisvaraturul paranemise märke

Nii Swedbank, SEB kui ka Sampo ei usu küll lähiajal kinnisvaraturu tõusu, ent kinnitavad, et põhjale ollakse väga lähedal.

Swedbank andis eelmisel nädalal ülevaate Eesti kinnisvaraturust, rõhutades, et kinnisvaraturg on stabiliseerunud ehk väga põhja lähedal ning olukord on parem kui loodeti. „On läinud paremini, kui lootsime,“ kommenteeris Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Koit Semjonov. Tema sõnul on näha, et langus on pidurdunud viimase kolme kuu jooksul, mis lubab selliseid järeldusi teha.

SEB juhatuse liige Riho Unt kinnitas, et viimastel kuudel on eluasemelaenude väljastamine kasvanud 10-15 protsenti. “Samas on vara väita, et kinnisvaraturg toimib, likviidsus on ikka äärmiselt madal.” Unt täiendas, et SEB ei näe hüppelist nõudlust eluasemelaenude järele, kuna töötuse tase jääb lähiaastail kõrgeks.

Sampo Panga krediidivaldkonna juht Ly Hõbe täheldas samuti kinnisvarahindade stabiliseerumist. "Sampo Pangast on jätkuvalt võimalik taotleda eluasemelaenu nii 30% kui ka nt 0% omafinantseeringuga lisatagatise olemasolul. Hetkel ei ole plaanis omafinantseeringu tingimusi muuta," ütles Hõbe Äripäevale.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785