28. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Repo Vabrikud sai 15 miljoniga uue sõelumissüsteemi

AS Repo Vabrikud investeeris koostöös Kredexi ja ettevõtluse arendamise sihtasutusega (EAS) uue sõelumissüsteemi rekonstrueerimisse 15 miljonit krooni, kirjutab Põhjarannik.

Ettevõtte juht Tiit Kolk tunnistas, et investeeringuks raha saamine oli keeruline ja pangalaenu küsimisel tunti omal nahal  pankade skeptilisust. 

Sõelumissüsteemi rekonstrueerimisel vahetati välja 1987. aastal paigaldatud süsteem, kus igal kuivatil oli eraldi sõel, ning asendati see ühega, mis aitab toota oluliselt parema kvaliteediga plaati ja vähendada ka toote omahinda.

"Sõelumise tulemusena eraldatakse plaadi väliskiht, mis on nüüdsest tihe ja peeneteraline. See annab nii värvikulu kokkuhoiu kui kergendab spoonimist. Sisekiht on see, mis annab plaadile mehaanilise tugevuse," rääkis Kolk.

Uuest süsteemist saadav kasu mitmekülgne: lisaks plaadi kvaliteedi paranemisele ja majanduslikule efektiivsusele peaks vähenema Püssi linnas ka tolm, mis vanadest amortiseerunud torudest õhku sattus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785