27. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda Nordic Tsement: kriisi leevenemisest rääkida ei saa

Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein ütles, et ehitumaterjalide turul, eriti tsemenditurul, nii Eestis kui ka meie piirkonna ekspordis  mingist kriisi leevenemisest rääkida veel kahjuks ei saa.

Väga raske on tema sõnul ka järgmise aasta prognoose teha. „Meie näiteks plaanime turu vähenemist, sest ükski märk ei viita vastupidisele,“ märkis ta.

„Kuigi ekspordi hinnad on väga viletsad, püüame toodangut välja saata nii palju kui võimalik. Eesmärk on seadmetele võimalikult suur kasutusaste tagada, muidu lähevad ühiku omahinnad taevasse. Sellepärast tean, et peale meie mitmed ehitusmaterjali sektori ettevõtted kombineerivad koduturu ja ekspordi müüki, nii et kahjum võimalikult väiksem oleks,“ ütles Einstein.

Ta selgitas, et viimaste kuude saavutus neil on olnud Vene suunas müügi taastamine, mis oli seisus aasta esimesed 7 kuud.

Laienemise mõtteid neil üldse ei ole. Tehnoloogia uuendamise investeeringu plaani juurde saavad nad tagasi tulla siis, kui turg on taastunud. „Loodetavasti paari, kolme aasta pärast,“ märkis ta.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785