26. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnast tehakse virtuaalne mudel

Loodav Tallinna virtuaalne mudel ehk ruumiline kaart lubab jalutada vanalinna tänavatel ja külastada vaatamisväärsusi.

Linn sai Euroopa struktuurifondidelt raha, et luua internetti oma ruumiline kaart ehk virtuaalne mudel. «Küsisime summat, mis jääb kuue ja seitsme miljoni krooni vahele, ja saimegi selle,» ütles linnaplaneerimisameti geomaatika teenistuse direktor Kristel Lelov-Brossard. «Imestama ei pannud aga mitte raha saamine, vaid et mingeid lisaselgitusi ei küsitudki. Meie soov rahuldati nii, nagu see oli. Ju siis kirjutasime hea projekti.»

Kaardil on võimalik teha virtuaalset linnaekskursiooni ja näha vaatamisväärsusi igast küljest, lisaklõps võimaldab saada ehitise või paiga kohta infot. «Lisaks ajaloole saab uudistada näiteks Mustpeade maja fassaadi detaile või keskaegseid raidportaale,» mainis Lelov. Mudelilt võib näha, kus on võimalik sportida või lõõgastuda, kus toimub mõni etendus või kontsert ja mida põnevat leiab muuseumist või kunstigaleriist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785