23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltica uuringute riigihanke tähtaeg on 15. detsember

Rail Baltica uuringute riigihange kuulutati välja 19. oktoobril 2009. aastal ning pakkumuste esitamise tähtaeg on 15. detsember 2009.

Kuivõrd Rail Baltica projekti eesmärgid on kõigi kolme Balti riigi osas ühised, viiakse projekti esimese etapi teostatavusuuringute hange läbi ühiselt. Hanke läbiviimise eest vastutab Läti Vabariigi Transpordiministeerium.

27. juunil 2007. aastal kirjutasid Läti Vabariigi transpordi- ja kommunikatsiooniminister Ainars Šlesers ja Leedu Vabariigi transpordi- ja kommunikatsiooniminister Algirdas Butkevicius Riias alla vastastikkuse mõistmise memorandumile.

5. juulil ja 12. juulil 2007. aastal allkirjastasid analoogse memorandumi ka vastavalt Läti Vabariigi transpordi- ja kommunikatsiooniminister Ainars Šlesers ja Eesti Vabariigi majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Nimetatud memorandumites leppisid osapooled kokku 2007-2013.  aasta TEN-T tööprogrammi eelarvest toetuse taotlemises 1435 mm rööpmelaiusega raudteeliini puudutavate analüüside tegemiseks.

4. detsembri 2008. aasta otsusega nr K(2008)7494 toetab Euroopa Komisjon projekti „Euroopa standardrööpmelaiusega liini Rail Baltica (Eesti raudteelõiku) käsitlevad uuringud“ Euroopa Liidu TEN-T programmist 50% ulatuses.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785