23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eluruumide loendus korraldatakse kombineeritud meetodil

2011. aasta rahva ja eluruumide loendus on kavas läbi viia kombineeritud meetodil, mis tähendab registriandmete kasutamist, e-loendust ja silmast-silma intervjuusid.

Eesmärk on maksimaalselt kasutada internetipõhist andmete kogumist, et teha loendamine inimeste jaoks võimalikult mugavaks ja lihtsaks ning vähendada loendusega seotud kulusid. Täiesti registripõhiselt on võimalik loendus läbi viia 2020. aastal.

Varasemalt on valitsus kinnitanud prooviloenduse loendusmomendi, mis on määranud 31. detsembrile 2009. aastal, mil algab 21. veebruarini kestev e-loendus. Küsitlejate kodukülastused, kes end elektrooniliselt ei loendanud, toimuvad järgmise aasta 5. märtsist 31. märtsini. Prooviloendus korraldatakse võimalikult sarnastes tingimustes põhiloendusega, et täpsemini planeerida põhiloendust ja e-loenduse osakaalu.

Järgmise loenduse hinnanguline maksumus on ligi 300 miljonit krooni, mis täpsustub pärast prooviloenduse läbiviimist.

Eelmine rahva ja eluruumide loendus toimus 2000. aastal 31. märtsist 9. aprillini.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785