21. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio tütarfirma taotleb pankrotti

Peamiselt vee- ja kanalisatsioonitrasside rajamisega tegelev Torutööde Projektijuhtimise OÜ taotleb kohtult firma maksejõuetuse tõttu pankroti väljakuulutamist.

Enamusosalus Torutööde Projektijuhtimise OÜ-s kuulub osaühingule Facio Grupp.

Kohtuistung pankrotiavalduse arutamiseks toimub 27. oktoobril.

“Torutööde Projektijuhtimise OÜ püsiva maksejõuetuse põhjustas antud spetsiifilises ehitusvaldkonnas äärmiselt tihe konkurents riigihangetel ning sellest tulenevalt  madalate hindadega ehitustööde teostamine. Ettevõte loodi 2007. aastal, mil ehitusturul valitsesid buum ja kõrged hinnad. Kahjuks hakkasid ehitushangete hinnad 2008. aastal kiirelt langema, kuid sama ei toimunud materjalide ja kütuse hindadega, mis moodustavad lõviosa meie kuludest. Lisandus üleüldine finantskriis ja ehitussektori kokkuvarisemine ning vastloodud ettevõttel oli uue olukorraga keeruline kohaneda,” selgitas ettevõtte tegevdirektor Aleksei Kurotskin.

„Ettevõtte võimalik pankrot ei mõjuta teiste samasse gruppi kuuluvate ehitusfirmade tegevust ega majandustulemusi. Juba alustatud objektide lõpuleviimiseks on kvalifitseeritud töövõtjad olemas, pooleliolevad objektid valmivad tähtaegselt, kõigile tellijatele on tagatud garantiiaegne teenindus,“ sõnas Facio Grupp OÜ juhatuse liige Riho Kalve.

Peamiselt välistrasside ehitusega tegeleva Torutööde Projektijuhtimise OÜ maksejõuetus ilmnes septembri alguses ning pankroti avalduse esitamise hetkel oli ettevõtte võlg alltöövõtjatele ning materjalide tarnijatele ligi 30 miljonit krooni.  Maksuvõlgasid firmal ei ole.

Torutööde Projektijuhtimise OÜ alustas tegevust vee-, kanalisatsiooni- ja küttetorustike rajamise valdkonnas 2007. aastal. Ettevõtte käive 2008. aastal oli 62,8 miljonit krooni, millest 36,4 miljonit moodustasid välisvõrkude ehitus ja 26,4 miljonit sisevõrkude ehitustööd. Käesoleval aastal on tehtud töid ligi 40 miljoni krooni eest.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785