16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnasse rajatakse Harjumaa omavalitsuste büroohoone

Harjumaa Omavalitsuste Liidu tellimusel rajatakse Tallinnasse (Paldiski mnt 125/ Sirge 2) 850 ruutmeetri suurune büroohoone, millele pandi täna pidulikult nurgakivi.

Plaanide kohaselt hakkab hoone esimesel korrusel paiknema Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus ning teisel korrusel jagub ruumi kolmele liidule. Harjumaa Omavalitsuste Liit (HOL) alustas ühe katuse alla kolimiseks läbirääkimisi Eesti Linnade Liidu ning Eesti Maavalitsuste Liiduga.

„Tänane nurgakivi panek ei tähenda, et Harjumaa Omavalitsuste Liit oleks sisenemas kinnisvaraärisse. See on kaua kavandatud projekt optimeerimaks liidu püsikulusid. Meie põhitöö on Harjumaa omavalitsusüksuste ühiste asjade korraldamine harjumaalaste huvides, keda on kokku üle kolmandiku eestimaalastest. Kui meie head kolleegid Eesti Linnade Liidust ja Eesti Maavalitsuste Liidust samuti kutse vastu võtavad, kujuneks HOLi majast omavalitsusalane kompetentsikeskus Eestis,” ütles HOLi esimees Urmas Arumäe.

„Büroohoone rajamist rahastab Facio Ehituse AS omavahenditest ning see on ettevõtte jaoks avaliku ja erasektori partnerlussuhtel (Public Private Partnership – PPP) põhinev projekt,“ sõnas nurgakivi panekul Facio Ehituse AS tegevdirektor Riho Kalve.

„Büroohoone maksumus on koos käibemaksuga 10 miljonit krooni,“ täpsustas Kalve.

 „Oleme mitmeid aastaid planeerinud omavalitsuste koostööorganisatsioonidele ühist büroohoonet, kus saaksid kaasaegsed töövõimalused ka teised liidud,“ märkis Harjumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Aarne Rentik.

 Ehitis valmib 2010. aasta märtsi lõpuks. Selle ajani üürib Harjumaa Omavalitsuste Liit kontoripinda Tallinnas Lasnamäel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785