16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti valitsus üritab taas kinnisvaramaksu kehtestada

Läti valitsus otsustas täna esitada uuesti parlamendile eelnõu elamispinna põhise maksu kehtestamiseks, laiendades ka kinnisvara- ja maamaksu baasi.

Läti peaministri Valdis Dombrovskise sõnul võib riik saada järgmisel aastal maksumuudatusest täiendavat tulu 13 miljoni lati ulatuses, vahendas Läti Delfi.

Valitsus jätkab konkreetsete maksumäärade arutelu järgmisel nädalal. Ühe variandi kohaselt viiakse sisse ühtne 0,2-protsendiline maksumäär kinnisvarade katastrilisele maksumusele. Teine variant näeb ette progressiivset maksumäära.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785