Lasteaeda hakati renoveerima, aga hoopis lammutatakse

Kuressaare 5. lasteaia renoveerijad on töö käigus avastanud asjaolusid, mis teevad senise plaani järgi renoveerimise märkimisväärselt keerulisemaks, mistõttu on lammutamine mõttekam, kirjutab Oma Saar.

Näiteks on seintest leitud ootamatuid ja suuri pragusid ning paljudel kandeseintel ei olevat vundamentigi olemas. Nendest asjaoludest tulenevalt on arhitekt ja projekteerija esitanud linnale nägemuse, mille kohaselt oleks mõttekam lasteaia praegune hoone maha lammutada ja ehitada hoopis täiesti uus maja.

Facio Ehituse AS-i tegevdirektor Riho Kalve rääkis, et linnavalitsusele kui tellijale esitati tõepoolest projekteerija ja arhitekti ekspertiisi tulemused, kus on viidatud sellele, et pärast lammutustööde tegemist ilmnenud olukord on oluliselt hullem, kui alguses arvati.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed