13. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksklusiivsetele elamutele on raske võrdlustehingut leida

Võrdlusobjekte on raske leida suurematele ja eksklusiivsematele elamutele, arenduspotentsiaaliga maaüksustele hajaasustuspiirkonnas ning suuremat ehitusõigust omavatele maaüksustele, ütles BPE Kinnisvaraekspert vahenduse osakonna juhatajaKatrin Kurm-Valojää.

Tema sõnul on lahendus probleemile otsida võrdlusobjekti kaugematest kuid analoogsetest piirkondadest.  Praegusel hetkel vanemate (nt eelmise aasta) võrdlustehingute kasutamine ei anna tulemust, kuna turg muutub kiiresti, eelkõige tuleks võimalusel vaadelda siiski laiemat piirkonda.

„Eelnimetatud objektitüübid on ka kõige enam oma „lisaväärtust“ kaotanud ning „tavalisematega“ ühtlustunud,“ märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785