Autor: Signe Sillasoo • 12. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parkimiskoht jääb büroo valikul teise järgu teemaks

Äripäeva küsitletud ettevõtete kinnitusel ei ole parkimiskoht asukohavalikul kõige tähtsam kriteerium büroopinna valikul

Küll hinnatakse näiteks klienti teenindavate firmade puhul, et kundedel oleks parkimisvõimalus olemas.

"See ei olnud kindlasti kõige olulisem, ta võis olla umbes tähtsuselt kolmas. Küll aga oli tähtis, et uus kontorikoht oleks hästi kättesaadav, kas siis ühistranspordi või autoga," selgitas hiljuti Tallinnas Tammsaare tee ja Pärnu maantee ristumiskohal asuvasse Delta Plazasse kolinud CV Online'i turundusjuht Raimo Matvere.

Sama meelt on hiljuti Metro Plaza ärimajja Tallinna tuiksoonele Viru väljaku äärde kolinud Sampo Life'i tegevjuht Imre Madison. "Valiku puhul oli asukoht A ja O," lisas ta.

Küll aga oli tähtis, et uus kontorikoht oleks hästi kättesaadav, kas siis ühistranspordi või autoga.

Raimo Matvere, CV Online'i turundusjuht selgitab, mis oli parkimiskoha asemel uues kontorihoones oluline

Kuna kontor Madisoni sõnul enam väga palju rohkem südalinnas asuda ei saa, siis parkimine on seal päris hästi korraldatud. "Ma ei käsitleks seda ainult büroomaja kontekstis, vaid südalinnas tervikuna. Siin on lähedal nii Viru keskuse parkla kui ka EuroPargi parkla. Parkimisvõimalusi pole siin mitte üks, kaks, kolm, vaid ikkagi oluliselt rohkem," selgitas Madison. "Meie jaoks oli parkimine kuluefektiivsuse küsimus." Nimelt oli oluline, et klient saaks võimalikult maja lähedale parkida. See, kui töötajad peaksid natukene rohkem kõndima oma autost kontorini, pole uues kohas probleem.

Loe lähemalt tänasest kinnisvara rubriigist.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785