7. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli uuendamise ajakava saab paika kevadeks

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul loodab linnavalitsus järgmisel kevadel arendajaga linahalli rekonstrueerimise lepingu sõlmida, selleks ajaks on selge, kui kaua kogu mahuka projekti realiseerimine aega võtab.

„Nii linnavalitsus kui arendajad on huvitatud linnahalli ja naaberkinnistute arendamise võimalikult kiirest käima lükkamisest,“ ütles Aas. „Vastavalt tänavu kevadel sõlmitud lepingule on plaanis linnahall ja lähiala välisinvestorite hiigelinvesteeringu toel kultuuri- ja konverentsikeskuseks muuta,“

Linahalli ja naaberkinnistute arendamise käsile võtnud suurinvestoreid esindav arhitekt Jack Weinand tõdes, et tegemist on väga mahuka ning nii aja kui raha poolest kuluka projektiga. Ainuüksi Linnahalli rekonstrueerimine võib tema hinnangul võtta umbes kaks aastat.

Aasa hinnangul tunnetab Linnahalli ja seda ümbritseva alaga põhjalikult tutvunud arhitekt paiga väärtuseid ja võimalusi suurepäraselt, see annab kindlust, et piirkonnast kujuneb merd, city’t ja vanalinna ühendav uus tõmbekeskus, kus leidub rohkelt vaba aja veetmise võimalusi.

Weinandi sõnul on selle ala arendamisel äärmiselt oluline arvestada nii Linnahalli kui arhitektuurse monumendi kui ka ümbritseva keskkonnaga - merele avatuse ning vanalinna naabrusega, äärmiselt olulised ka vaated merelt. Tema hinnangul on tegemist monumentaalse hoonega, millel on tugev linnaehituslik mõju.

„See on nagu trepp, mis ühendab mere linna keskusega. See hoone ja see ala pakuvad arhitektile väga palju huvitavaid võimalusi, samas tuleb aga lähtuda vajadusest kõik oluline ja väärtuslik säilitada,“ kirjeldas Weinand.

„Linnahalli renoveerimisest on räägitud aastaid, kuid tegudeni ei olnud siiani jõutud,“ tõdes Aas. „Lõpuks ometi leidsime investori, kellel on Linnahalli ja seda ümbritseva ala meelelahutus- ja konverentsikeskuseks kujundamiseks nii usku kui ka piisavalt rahalist ja kogemuslikku võimekust.“

Aas nentis, et linnaeelarve piiratud võimalustega võrreldes hiigelsuurt investeeringut vajava objekti saatust on ühel või teisel moel püütud tulutult lahendada juba kümmekond aastat.

„Linnahall on piirkonna arhitektuurne dominant ning ilma seda korda tegemata ei maksa loota ka kogu piirkonna aktiivseks ja esteetiliselt nauditavaks linnaruumiks kujunemist,“ rõhutas Aas.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785