5. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäe üldplaneering võeti vastu

Tallinna linnavolikogu võttis neljapäevasel istungil vastu Lasnamäe linnaosa üldplaneeringu, millega muudetakse Lasnamäe elamualade struktuur loogilisemaks ja organiseeritumaks.

Üldplaneeringuga jätkatakse Lasnamäel elamuehitust, arendatakse välja roheline võrgustik, parandatakse teede infrastruktuuri, mitmekesistatakse linnaosa elukeskkonda, parandatakse hoonete välisilmet ning töötatakse välja Lasnamäe miljööväärtuslikele hoonestusaladele kaitse- ja kasutustingimused, selgub linnavolikogu otsuse eelnõust.

Ühtlasi reserveerib linnaosa üldplaneering suuremad arengualad Kurepõllu, Paevälja, Loopealse, Katleri ja Priisle asumis, väiksemal määral ka Sikupilli ja Tondiraba asumis.

Üldplaneeringu eesmärk on vältida uute monofunktsionaalsete alade või üldplaneeringu struktuuri järgi suuremate monofunktsionaalsete kvartalite tekkimist.

Lisaks sisaldab üldplaneering Lasnamäe ja Kesklinna linnaosa administratiivpiiride muudatuse ettepanekut. Ettepaneku järgi liidetaks Lasnamäe linnaosaga kesklinna piirkond, mis jääb Mäe tänava ja Maarjamäe klindi ning lauluväljaku krundi vahele.

Piiri nihutamise ettepanek on põhjendatud vajadusega käsitleda piirkonna maakasutuse perspektiivi tervikliku alana ehk Mäe tänava, Maarjamäe klindi ning lauluväljaku krundi vahelisel alal paiknevate väikeelamute maakasutus ei saa olla erinev Mäe tänava Lasnamäe-poolsest osast.

Lasnamäe elamualade üldplaneeringust jäävad välja Peterburi teest lõuna poole jäävad tööstusalad, mille arengusuunad määrab koostatav Lasnamäe tööstusalade üldplaneering.

Lasnamäe linnaosa üldplaneering täpsustab ja täiendab Tallinna üldplaneeringut.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785