2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn võtab Raeapteegi ruumid omale

Tallinna linnavolikogu otsustas Raeapteegi ruumid pikaajalise rentniku käest tagasi linna kasutusse võtta.

„Selle otsuse eesmärgiks on niivõrd tähelepanuväärne ajalooline objekt nähtavamaks ja atraktiivsemaks muuta,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Selge on see, et kasumit see äri ei taga, kuid linnal tuleb seista selle eest, et muuseumapteek kestma jääks. Tallinn ei tohi ühest niivõrd unikaalsest väärtusest ilma jääda.“

Võrgu sõnul on linnal ruumide otsese haldajana lihtsam muuseum-apteek võimalikult tõhusalt toimima saada. „Kindlasti võiks Raeapteek eksklusiivsete ajaloohõnguliste meenete ja droogide ning miks mitte ka asjatundliku giidi saatel ekskursioonidega praegusest märksa paremini toime tulla, kuid nende ruumide pealt kopsaka renditulu teenimine võib osutuda keeruliseks. Raeapteegi puhul eri ole tegemist tavapärase äritegevusega, märksa tähtsam on selle ettevõtte kultuurilis-hariduslik mõõde.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785