1. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virtsu  alajaama rekonstrueerimine on lõppenud

Elering võttis  Eltel Networks ASilt vastu Virtsu 110kV rekonstrueeritud alajaama, mille kaudu toimub põhiline energiaülekanne Saaremaa, Hiiumaa ja Muhumaa tarbijate elektrivarustuse tagamiseks.

Seoses Virtsu alajaama rekonstrueerimise lõppemisega paranes saarte elektrivarustuse töökindlus. Rekonstrueerimistööde kogumaksumus oli 40,8 miljonit krooni.

Rekonstrueerimise käigus paigaldati üle 40 aasta vanade seadmete asemel uus 110kV välisjaotusseade, 35kV sisejaotusseade ning täiendavalt uus tuulepargi 110kV trafo lahter. Ühtlasi valmis uus juhtimishoone koos vajalike releekaitse-, juhtimise- ja abipingeseadmetega.

Virtsu alajaama uue tuulepargi 110kV lahtri kaudu toimub juba rohelise tuuleenergia ülekanne kolmelt töös olevalt 2,3MW tuulegeneraatorilt ja kolm analoogset on plaanis viia töösse järgmise aasta algusel. Virtsu alajaama uue tuulepargi lahtriga ühendatud ja ühendatavaid tuulikuid opereerib Nelja Energia OÜ.

Elering OÜ on energia ülekandega tegelev ja elektrisüsteemi töökindlust tagav ettevõte, mis ühendab terviklikuks energiasüsteemiks Eesti suuremad elektrijaamad, jaotusvõrgud ja suurtarbijad.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785