1 oktoober 2009
Jaga lugu:

Uus Maa: müüakse rohkem, aga odavamat kinnisvara

Augustikuus jätkus Harjumaal kinnisvara tehingute aktiivsus ning juba olemasolevate septembri tehingute põhjal on näha, et ka aasta kolmandas kvartalis on tehingute arv suurem kui teises ja esimeses kvartalis, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht  Mika Sucksdorff.

Tehingute koguväärtus siiski langeb, mille taustal on langenud hinnad ning suurenenud odavamate objektide müük.

 Kliendid on väga hinnatundlikud ning otsitakse nn. parimaid pakkumisi, mille müügiperioodid on selgelt lühemad kui turu keskmine, jäädes vahemikku kaks nädalat kuni kaks kuud. Eksklusiivse ja unikaalse korteri eest ollakse valmis maksma rohkem, kuid nende pakkumine on ka väike.

Kinnisvaraostja jaoks on märksõnadeks privaatsus ja hea ligipääs. Hea näide sellest on Villa Eha projekt, mis asub Tallinnas Kassisabas, vanalinna lähedal.

Samuti on läheneva talve eel kõrgendatud huvi korterite vastu, kus soojusallikaks on ahjuküte, millega ei kaasne nii suured kommunaalkulud ja saab küttekulusid ise vastavalt vajadusele kontrollida. Müüdavate objektide arv on Tallinnas langenud aasta algusest 26%. Paljud inimesed, kellel ei ole vaja müüa on võtnud oma objektid müügipakkumisest ära ja/või andnud need üürile. Selgelt on aktiveerunud ka pankade tegevus, mida näitab esimesena Nordea laenukampaania ning oodata on ka teiste pankade uudiseid uutest kampaaniatest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee