9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: kontrolli, kas kinnistu haldaja tasub elektriarveid

Eesti Energia soovitab inimestel ja ettevõtetel, kes otse Eesti Energiaga ei arvelda, kontrollida, kas kinnistu haldaja või omanik tasub teenuspakkujale tarbitud elektri eest.

Eesti Energia hinnangul on sagenenud juhtumid kui korteriomanikud tasuvad oma maja haldavale firmale või ühistule korralikult tarbitud elektri eest, kuid viimane ei edasta saadud raha Eesti Energiale ning jääb võlgu. Samalaadsed juhtumeid on ka kontori- ja tootmishoonete puhul, kus rentnikud ei ole teadlikud, et kinnistu omanik või haldusfirma ei ole elektri ja muude kommunaalteenuste eest tasunud.

Kui Eesti Energia lepinguline klient, näiteks kinnistu haldusfirma, jääb saadud teenuse eest võlgu, käivitub tema suhtes võlamenetlus. Tekkinud võlgnevusest teavitab Eesti Energia klienti ning kui sellele ei reageerita, saadetakse elektri väljalülitamise hoiatus. Kui ka peale hoiatust arvet ei tasuta, lülitatakse elekter välja. Seetõttu võib oma arvete eest korralikult tasunud inimesi ja ettevõtteid tabada ebameeldiv üllatus.

Omades Eesti Energiaga otselepingut, et taba kliente võimalikud üllatused, et elektri eest on korralikult tasutud, kuid haldusfirma pole seda edastanud. Otsuse, et hakata Eesti Energia otsekliendiks, peab saavutama koos kinnistu haldaja, omaniku või ühistuga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785