9 september 2009
Jaga lugu:

Eesti Energia: kontrolli, kas kinnistu haldaja tasub elektriarveid

Eesti Energia soovitab inimestel ja ettevõtetel, kes otse Eesti Energiaga ei arvelda, kontrollida, kas kinnistu haldaja või omanik tasub teenuspakkujale tarbitud elektri eest.

Eesti Energia hinnangul on sagenenud juhtumid kui korteriomanikud tasuvad oma maja haldavale firmale või ühistule korralikult tarbitud elektri eest, kuid viimane ei edasta saadud raha Eesti Energiale ning jääb võlgu. Samalaadsed juhtumeid on ka kontori- ja tootmishoonete puhul, kus rentnikud ei ole teadlikud, et kinnistu omanik või haldusfirma ei ole elektri ja muude kommunaalteenuste eest tasunud.

Kui Eesti Energia lepinguline klient, näiteks kinnistu haldusfirma, jääb saadud teenuse eest võlgu, käivitub tema suhtes võlamenetlus. Tekkinud võlgnevusest teavitab Eesti Energia klienti ning kui sellele ei reageerita, saadetakse elektri väljalülitamise hoiatus. Kui ka peale hoiatust arvet ei tasuta, lülitatakse elekter välja. Seetõttu võib oma arvete eest korralikult tasunud inimesi ja ettevõtteid tabada ebameeldiv üllatus.

Omades Eesti Energiaga otselepingut, et taba kliente võimalikud üllatused, et elektri eest on korralikult tasutud, kuid haldusfirma pole seda edastanud. Otsuse, et hakata Eesti Energia otsekliendiks, peab saavutama koos kinnistu haldaja, omaniku või ühistuga.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee