29. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi võib tunnelist ilma jääda

Kui aasta alguses kinnitasid nii vallavalitsus kui maanteeamet, et erimeelsused Jõhvi uue liiklussõlme üle on selgeks räägitud ning viadukti asemele tuleb tunnel, siis nüüd on riigi esindajad võtmas selles küsimuses taas uut seisukohta.

Põhjarannik kirjutab, et eelprojekti kohaselt muudaks tunneli ja uue liiklussõlme rajamine põhjalikult Jõhvi linnasüdant, ent nüüd on taas kerkinud küsimus, kas ministeerium on nõus tunneli rajamist rahastama.

"See teema on unustatud," sõnas vallavanem Tauno Võhmar jaanuaris tuliste erimeelsuste kohta, kus eurorahaga korraldatava projekti kontrollijaks määratud maanteeamet leidis, et tunneli variant pole piisavalt põhjendatud ning uue silla ehitamine võiks olla ratsionaalsem. Ka maanteeameti projektijuht Veiko Juudas tunnistas, et nad on vallavalitsusega asjad sirgeks rääkinud.

Ent vahepealse kaheksa kuu jooksul ei ole maanteeamet Jõhvi tunneli-projektiga silmanähtavalt edasi liikunud ja see tekitab küsimuse, et kogu plaan võidakse põhjalikult ümber mängida.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785