23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: inimesed ootavad arendajate täitmata lubaduste parandamist

Rae vallavanema Raivo Uukkivi poolt Rae valla elanike seas läbi viidud küsitlus näitab, oodatakse teede ja tänavate osas tihti arendajate poolt lubatu lõpuni viimist.

Seda ilmselt mitte ainult Rae vallas, vaid ka paljudes teistes Eesti omavalitsustes, eeskätt Tallinna lähivaldades. 

“Küsitluses annab tugevalt tooni Tallinna lähiümbrusse jäävate Peetri ja Järveküla küla elanike arvamus. Need on kinnnisvarabuumi aegu kiiresti arenenud asulad, kuid Peetri külas näiteks ei ole mõned arendajad välja ehitanud planeeringu kohaseid sõidu- ja kõnniteid, mistõttu on nendes piirkondades jalakäijatel, sh eriti lastel, ohtlik liikuda. Väga tihti on arendajad lihtsalt julmalt jätnud oma kohustused täitmata ning vald peabki inimesi nende muredega aitama ja panema arendajad oma täitmata lubaduste eest vastutust kandma,” ütles Uukkivi.

Teisena peetakse Rae vallas teravaks probleemiks lasteaiakohtade puudust.

“Ka see probleem on tekkinud kinnisvarabuumi tulemusel. Kuigi 2008.a. rajatud 254 uut lasteaia kohta ja käesoleval sügisel Rae vallas avatud uhiuus Peetri lasteaed-põhikool aitab seda probleemi oluliselt leevendada, on ka Rae vallas probleem jätkuv. Ka mujal Tallinna lähistel on neid asumeid, kus elab palju inimesi, kes igal hommikul peavad oma lapsed viima pealinna kooli või lasteaeda, sest nende elupiirkonnas lihtsalt pole selliseid elementaarseid asju nagu lasteaiad või koolid. Arvata võib, et järgmiseks etapiks kui majanduskasv taastub on just selliste tegematajätmiste järele tegemine. Kodud on ostetud aastakümneteks, uusasumid ei kao enam kuhugi, omavalitsused peavad olukorraga kohanduma ja ilmselt peame ka petturitest arendajate tegematajätmistega tegelema hakkama,” ütles Uukkivi.

Oluliseks peeti uuringus osalejate poolt ka hariduse ning töökohtadega seotud valdkondi. Töökohtade loomist peeti näiteks olulisemaks kohalike maksude temaatikast. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785