23. september 2009
Jaga lugu:

Suur-Emajõe lättel asuva silla ehitus maksis 79 miljonit

Tartu-Viljandi- Kilingi-Nõmme maantee km 36,2-37,9 asuva   Rannu –Jõesuu uue silla ja pealesõitude ehitus ning vana silla ja pealesõitude remont koos omanikujärelevalve teenusega läks maksma  79 miljonit krooni.

 Täna avati Võrtsjärve kirdekaldal Suur-Emajõe lättel uus Rannu-Jõesuu sild koos pealesõitudega.

„1958. aastal väga hästi ehitatud vana monoliitne raudbetoonsild ja järskude kurvide ning tõusudega pealesõidud ei vastanud enam kaasaegse liikluse nõuetele. Sagenesid liiklusõnnetused silla piirkonnas ning liikumiskiirus tuli piirata 50 kilomeetrini tunnis,“ selgitas Lääne Regionaalse Maanteeameti ehitusosakonna peaspetsialist Allan Allik uue silla vajadust kommenteerides.

AS Teede Tehnokeskuse projekteeritud  uus 90 m pikkune ja 13,8 m laiune teraskaarsild ehitati vanast sillast 90 m allavoolu ning sõidutee laius sellel on 10 m. Jalakäijate liiklus on kavandatud üle renoveeritud vana silla.  Vana, 1958. aastal valminud 66 m pikkune raudbetoonsild koos pealesõitudega renoveeriti sama projekti raames mullu aprillis alanud ehitustööde käigus ning nüüd antakse see üle kohalikele valdadele Võrtsjärve puhkekeskuse teenindamiseks.

Teelõigu ning silla ehitajad olid AS Merko Ehitus ja AS Tallinna Teed ning silla teraskonstruktsioonid valmistas ning monteeris Viljandi Metallitööstuse AS. Omanikujärelevalvet objektil teostas Eesti-Taani  Kommunikatsiooni OÜ. Tööde tellija oli Lääne-Regionaalne Maanteeamet.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee