23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadriorg kajastab kinnisvaraturgu nagu Ferrari autoturgu

Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna ütles, et Kadrioru piirkona tehinguid kasutada turu analüüsiks on ebausaldusväärne tegevus, sest turu mõttes ei ole tegemist liikviidse ja kiire käibega piirkonnaga.

„See on sama hea kui väita, et autoturu põhi on käes, sest Ferraride ja Maseratide hind langeb,“ märkis ta.

Ta osutas, et kinnisvaraturu tegelikku olukorda saab prognoosida likviidse kauba käibest, ehk siis tehingute arv ja kaalutud keskmine hinna tase. Kõige parema ülevaate annab selleks "mägede" tehingute analüüs. Kui "mägedes" toimub liikumine, siis liigub ka ülejäänud turg. Nagu börsil - kui põhinimekiri liigub, siis liigub ka muu.

Kinnisvaraturu põhja kohta ütles ta, et surnud punkt on ületatud, sest mida rohkem positiivseid signaale laekub, seda suurem tõenäosus et põhi on maha magatud, sest põhi on siis kui keegi veel ei usu. „Arvan et see on tegelikult juba möödas. Eitamise faasist oleme sujuvalt üle läinud jaatamise faasi, järelikult rong juba liigub,“ sõnas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785