22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majatootja: see aasta jääb madalaimaks punktiks

Moodulmajade tootja Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump ütles, et ehkki sel aastal jäädakse tõenäoliselt kahjumisse, on selgelt ette näha paranemist.

Lump selgitas, et nende poolt toodetavad moodulmajad eksporditakse peamiselt Norrasse, Taani ning Rootsi. „Norras on kinnisvara hinnad pöördunud tõusule, müügiperioodid lühenevad,“ märkis ta ning prognoosis, et järgmisel aastal algab seal uus tõus, mis jõuab ka Taani, Rootsi ning seejärel Soome. Eesti turu kohta oli ta järgmise aasta osas skeptiline.

„Väga palju küsitakse pakkumisi, käib uueks tõusuks valmistumine,“ ütles ta, ehkki möönis, et tööd on hetkel veel vähe.

Ettevõte sai just enne MASU algust valmis uue tehase, mis tähendab, et ollakse võimelised tegema aastas miljard krooni käivet. 2008. aastal oli Kodumaja käive kolmandik potentsiaalsest võimsusest. „Trend on kindlasti järgmine aasta üles ning see aasta on maidalaim punkt,“ sõnas ta.

Kodumaja eelmise aasta käive oli 388 miljonit krooni ning kasum 53 miljonit krooni.

Kodumaja on Kodumajatehase emafirma. AS Kodumajale kuulub veel: KM Element, KM Sverige AB, Kodumaja Projekteerimise OÜ ja Kodumaja Kinnisvaraarenduse OÜ.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785