17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: puitmaterjali peaks rohkem kasutama

Puitu peetakse ümbertöödeldavaks ja keskkonnasõbralikuks materjaliks ja seda peaks rohkem kasutama.

Metsasektori infopäeval avalikustatud avalikkuse arvamuse uuring näitab, et inimestele teevad muret metsa uuendamine ning liigne raiumine, mille üle tegelikult ei ole vaja muret tunda.

Enamus inimestest arvab, et mets on oluline rikkus ja tuluallikas Eesti majandusele ning suur osa arvab, et mets aitab tagada maapiirkondades tööhõivet. Puitu peetakse ümbertöödeldavaks ja keskkonnasõbralikuks materjaliks ja seda peaks rohkem kasutama.

Augustis viis uuringufirma Faktum & Ariko Eesti Metsaseltsi tellimusel läbi avaliku arvamuse uuringu. Eesti Metsaseltsi presidendi Heiki Hepneri sõnul ei ole hetkel tarvis muretseda röövraiete pärast, sest Keskkonnainspektsiooni statistika põhjal on vähenenud röövraiete juhtumid igal aastal oluliselt. Kui 2001. aastal registreeriti röövraieid 1010 korral ning nende mahuks oli 130 000 tihumeetrit, siis 2006. aastal tehti seda 70 korral mahuga 9000 tihumeetrit. 2008. aastal aga vähenes see veelgi piirdudes 48 korraga hõlmates 3000 tihumeetrit. 

Uuring näitab, et aastataguse arvamusega võrreldes on vähenenud nende inimeste osakaal, kes arvavad, et Eesti metsade olukord on viimase viie aasta jooksul muutunud halvemaks. 2008. Aastal arvas 48% vastanutest, et metsade olukord on jäänud samaks või paranenud. Tänavu on see number 53%.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785