17. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme turule ehitatakse veel üks purskkaev

Praegu juba restaureerimistööde lõpetamisjärgus olevas Nõmme turuhoones on valmimas purskkaev, mis taastati vanade jooniste järgi.

Eilsed katsetused näitasid, et purskkaevu süsteem on töökorras.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul oli turuhoone esialgses projektis, mis arhiivist saadi, kauplemissaali keskel samasugune kivist keraga purskkaev. „Eesmärgiks on hoone muinsuskaitse nõuete kohaselt võimalikult originaalilähedaselt restaureerida,“ selgitas Vakra

Ka turuplatsi keskel on purskkaev, mis on saanud külastajate seas väga populaarseks, selle juures korraldatakse igal laupäeval kell 12 kontserte. Septembri alguses kingiti Nõmme turu purskkaevu visatud müntide eest Nõmme muusikakoolile väike viiul.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785