Nõmme turule ehitatakse veel üks purskkaev

Praegu juba restaureerimistööde lõpetamisjärgus olevas Nõmme turuhoones on valmimas purskkaev, mis taastati vanade jooniste järgi.

Eilsed katsetused näitasid, et purskkaevu süsteem on töökorras.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul oli turuhoone esialgses projektis, mis arhiivist saadi, kauplemissaali keskel samasugune kivist keraga purskkaev. „Eesmärgiks on hoone muinsuskaitse nõuete kohaselt võimalikult originaalilähedaselt restaureerida,“ selgitas Vakra

Ka turuplatsi keskel on purskkaev, mis on saanud külastajate seas väga populaarseks, selle juures korraldatakse igal laupäeval kell 12 kontserte. Septembri alguses kingiti Nõmme turu purskkaevu visatud müntide eest Nõmme muusikakoolile väike viiul.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed