16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turg sunnib kinnisvarafirmasid hindu langetama

Viimasel paaril nädalal on kinnisvarafirmad hakanud taas üles näitama mitmekülgset aktiivsust, et kiratseval turul toime tulla. Eelkõige paistab silma teenustasude langetamine ja uute teenuste juurutamine, vahendas kinnisvaraportaal City24.ee.

Nii teatas Arco Vara, et tegi eksperthinnangu hinnakirjas olulisi kärpeid. „Ajal, mil tehingute väärtused ja mahud on võrreldes aasta varasema ajaga kahanenud 30-40 protsenti, tuleb ka hindamise teenust vajavatele klientidele soodustusi teha,“ ütles Arco Vara Kinnisvarabüroo hindamisosakonna juhataja Tõnu Luts.

ERI Kinnisvara langetas hindamisaktide hinna 2004. aasta tasemele, mis on ligi kaks korda soodsam täna suuremates büroodes pakutavast.

ERI Kinnisvara hindamisteenuse juht Andres Teder ütles, et kui kinnisvarahinnad on kukkunud viimase 2 aasta jooksul 2004. aasta tasemele, siis pole ühtegi põhjust, miks ka hindamisaktide eest küsitav tasu ei peaks praeguses majandusolukorras olema buumieelse perioodiga võrreldav.Tederi sõnul peavad oma hindamisteenuste hinnakirja korrigeerima ilmselt kõik suuremad bürood.

Kinnisvarabüroo 1Partner Kinnisvara alustas hiljuti kasutusloa hankimise teenuse pakkumisega. Teenuse eesmärk on seadustada ehitusloa alusel valmisehitatud, kuid kohalikule ametkondadele ja omavalitsusele üleandmata ehitised.

1Partner Ehitus OÜ juhatuse liikme Üllar Hinno sõnul on tänases turusituatsioonis, kus otsene ehitustegevus on vähenenud, klientidel rohkem aega ja motivatsiooni tegeleda ka dokumentatsiooni korrastamisega..

Domus Kinnisvara hakkas pakkuma kinnisvaraturu monitooringu teenust. Teenuse eesmärk on suurklientide varustamine perioodilise ja regulaarse infoga kinnisvaraturu konkreetsete segmentide kohta, et kliendid saaksid olla kursis neid huvitava kinnisvarasektori tegelike tehinguhindade ja -mahtudega.

Domus Kinnisvara hindamisteenuse juhi Kristjan Gross sõnul on uue teenuse sihtgrupiks arendus-ja ehitusfirmad, pangad ja riigiasutused. „Me ei lähtu objektide müügikuulutustest vaid tegelikust tehinguinfost, müügimeeskonna igapäevasest kogemusest nõudluse hindamiseks ning vaatleme reaalset pakkumist. Seetõttu annab turu monitooring näiteks arendusfirmadele hea ülevaate tegelikust nõudlusest, klientide reaalsest ostuvõimest, konkurentide tegevusest ja edusammudest ning muutustest kinnisvaraturul.“

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785