15. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburis võisteldi katusepanekus

9.-12.septembrini toimusid Sankt Peterburis ülemaailmne rahvuslike katusemeistrite liitude katusorganisatsiooni IFD aastakongress nng 22. noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlused.

Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu juhatuse liige Peeter Kärp kirjutab, et IFD ühendab enamiku Euroopa riikide katusemeistrite liite, lisaks kuulub sinna ka Ameerika Ühendriikide katuseehitajate Assotsatsioon ning toetajaliikmetena enamik suuremaid katusematerjalide ning katuseehitusega seotud toodangu tootjaid (Eestis tuntumatest näiteks Monier,Velux, Roto, Fakro, Rheinzink, Etex-Creaton, Rathscheck ...). IFD peamisteks tegevusliini-deks on organisatsiooni liikmete huvide esindamine, katusemeistrite koolituse ja enesetäien-damisega seotud tegevused ning katuse- ja fassaadiehituse normide ja reeglistiku väljatöötamine. Selleks töötavad ka kongresside vahelisel ajal erinevad alakomisjonid, kus on edaspidi võimalus osaleda ka Eesti  spetsialistidel, kui neid ainult leiduks.

Noorte katusemeistrite MM-il osalevad 3-liikmelised võistkonnad, kes saanud selle õiguse rahvuslike katuseehitusvõistluste tulemuste alusel. Võistkonda kuulub 2 kuni 23-aastast katusemeistrit ning mentor-juhendaja, kes võistluste ajal ise tööd teha ei tohi.Viimastel aastatel võisteldakse 3 erineva katuseliigi ehitusel : lamekatus, valtsplekk-katus nning kivikatus koos katuseakna paigaldusega.Konkreetse katusematerjali määrab võistluste korraldaja.Võistluse tulemused selgitab rahvusvaheline žürii.

St.Peterburi noorte katusemeistrite MM tulemused :Valtsplekk-katuse ehitus täistsinkplekist topeltvaltsiga1 Ungari2 Läti3 Prantsusmaa

Lamekatuse ehitus PVC-rullmaterjalist1 Venemaa2 Poola3 Saksamaa

Kivikatuse ehitus keraamilisest “piibrisaba” katusekivist1 Venemaa2 Ungari3 šveits

IFD kongressil osalews külalisena ka 10-liikmeline EKFML (Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit) delegatsioon, kes kohtus IFD presidendi, nõukogu liikmete  ning peasekretäriga, et arutada Eesti võimalikku liitumist IFD-ga ning osalemist selle töös. Samuti jälgiti tähelepanelikult võistlusi, saamaks kogemusi Baltimaade katusemeistrite meistrivõistluste korraldamiseks 2010.aastal.

Järgmine IFD aastakongress ning Katuse-MM toimuvad 2010.aasta sügisel Dublinis Iirimaal.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785