11. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ettevõte ehitab Tallinna plastmassitehase

AS Tallinna Tööstuspargid müüs viimase omandis oleva kinnistu asukohaga Osmussaare tn 5/Taevakivi tn 1 M-Capital Kinnisvara OÜ-le hinnaga 9,7 miljonit krooni, kuhu valmib plastmassitehas.

Valmis on ka ettevõtte esimese uue ehitusetapi projekt ning käimas ka ehitushange. Ehitustöödega alustatakse oktoobris ja valmima peaks objekt tuleva aasta veebruaris. Esimese etapi maht on 2700 m2 ja luuakse 50 töökohta.

M-Capital Kinnisvara OÜ kuulub Soome firmale EMGroup Oy. EMGroup'i kontserni kuuluvate ettevõtete kogukäive oli 2008. aastal üle 4,0 miljardi krooni ja kontsernil on 1700 töötajat 18 riigis. Ligikaudu 85% toodangust läheb ekspordiks. M-Capital Kinnisvara OÜ ehitab kinnistule hooned, milles hakatakse tegema plastmassi survevalu ning kasutama pindade robotvärvimist. Täisvõimsuse peaks ettevõte saavutama 2012. aastaks, aastatel 2010. – 2012  lisanduks veel täiendavalt 200 töökohta.

M-Capital Kinnisvara OÜ-le kuulub ka Osmussaare tee 5/Taevakivi 1 naabruses asuv kinnistu.

AS Tallinna Tööstuspargid kuulutas tänavu 15. mail välja uue konkursi kinnistule Osmussaare tn 5/Taevakivi tn 1 ostja leidmiseks alghinnaga 880 krooni/m2, pakkumise esitas M-Capital Kinnisvara OÜ, kes soovis osta kinnistu hinnaga 9 739 270 krooni, millele lisandub käibemaks. Müümise lisatingimuseks oli aktsiaseltsilt viimasele kuuluva elektri liitumislepingu väljaostmine.

Tallinna Linnavolikogu asutas ASi Tallinna Tööstuspargid  29. aprilli 2004 otsusega. Aktsiaseltsi põhiülesanne on tööstusparkide tarbeks infrastruktuuri rajamine, kruntide võõrandamine tööstuspargis arenduskrunte soovivatele firmadele ning järelevalve teostamine tööstusparkide arendamise üle. Aktsiaselts ehitas aastatel 2004-2006 välja tööstuspargi Lasnamäel Tondiraba piirkonnas, rajas piirkonda vee-, kanalisatsiooni-, elektri-, kaugkütte- ja sidetrassid, sadeveekanalisatsiooni, üldkasutatava haljastuse ning ehitas Tallinna linna tarbeks 2,4 km tänavaid. Arvestuslikult luuakse tööstuspargis enam kui kaks tuhat töökohta, tänavu mais oli tööstuspargis ligi 1200 töötajat.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785