7. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehinguhinnad põgenevad allamäge

Kinnisvara müügiportaalides on kuulutusi, mis seisavad seal juba aastaid. Hinnad on enamasti ajast-arust ja tehinguni nendega kindlasti ei jõuta.

Pakkumis- ja tehinguhindade vahel on käärid üha suurenenud.

CKE Kinnisvara OÜ kinnisvaraekspert Reelika Tammemäe müügiportfelli kuulub näiteks Tallinnas Tammsaare teel asuv 2toaline korter, mis meelitab ostjaid kinnisvaraveebis KV.EE juba 3. juulist 2007. Korteri hinnaks on seal märgitud 1,3 miljonit, ruutmeetri hind üle 27 000 krooni.

"Jah, selle objekti hinda pole vahepeal muudetud. Tegime omanikuga tähtajatu maaklerlepingu, mis oli tol ajal väga populaarne ja ka pakkumise hind vastas 2007. aastale," rääkis Tammemäe. Korteri vastu tunti huvi, kolm inimest oleksid 50 000 krooni müügihinnast odavamalt ka korteri soetanud, ent omanik tolle aja kohta nii suure allahindlusega ei nõustunud ja tehingud jäid katki.

"Aeg möödus ja omanikul möödus ka vajadus korterit müüa. Praegu on korter välja üüritud, kuid maaklerleping on jõus ja omanik seda lõpetama ei kipu," nentis Tammemäe ning lisas, et praegu on huvi korteri vastu leige, on tingijaid, aga omanik hinda paraku ei alanda.

Loe lähemalt tänasest kinnisvara rubriigist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785