4. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirma: üldehitaja palk langes 50%

Enim on langenud palk üldehitajail (ca 50%), seejärel elektrikel (ca 30%)  ja siis torumeestel (ca 20%), teatas Vennad Ehitus tegevdirektor Agu Mutli.

„Protsendid näitavad ilmekalt konkurentsi erinevates valdkondades. Üldehituses ja viimistluses  on konkurents vaieldamatult kõrgeim. Tallinna objektidel on juba probleemiks kaadrivoolavus, kuna dumpingu tõttu hinnad on liiga madalad ,“ märkis Mutli.

Ta lisas, et samas on üle lahe hetkel palju  paremaid tööpakkumisi ja inimesed lahkuvad päevapealt, püüdes erinevate argumentidega oma siin teenitud raha enne palgapäeva kätte saada. Samas ehitusfoorumis kirjutatakse palju just Soomes pettasaamistest, kommenteeris ta.

„Palga langust võib ette arvata vaid eritööde puhul,“ kinnitas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785