3. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio: odavaim hind on ainus kriteerium

Facio Ehituse tegevjuht Toomas Tromp ütles täna online-intervjuud andes, et odavaim hind on kahjuks ainus kriteerium, mille järgi täna valitakse peatöövõtja.

„Loogiliselt ei saa siis teisiti valida ka alltöövõtjaid. Must tööjõud on taunitav ja meie selle kasutamist küll mingil moel ei soodusta,“ ütles ta.

Ta ütles, et kindlasti ei ole normaalne teha tööd alla omahinna. Iga äriühing on ju loodud teenima eelkõige omanikele kasumit. Paraku toob turu järsk langus paratamatult kaasa hindade sama järsu või veelgi järsema languse. Kohanemine võtab minu varasema kogumuse järgi aega aasta-kaks. 

„Kes selle ajani vastu peab, on võitja. Head ajad, kus ehitustööline võis vabalt küsida 30 tuhat krooni kuus puhtalt kätte, ilmselt tagasi ei tule,“ sõnas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785