2. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Kontsert jätkab Lühikese jala maja rentimist

Tallinna linnavalitsus nõustus Kesklinna valitsuse ettepanekuga anda vanalinnas aadressil Lühike jalg 9 asuv hoone Eesti Kontserdi kasutusse.

„Eesti Kontsert saab tähtajatult enda kasutusse äriruumid üldpinnaga 336,8 m²,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Eesti Kontsert on kasutanud selles hoones asuvaid ruume ka seni, kuid nüüd saavad nad enda kasutusse peaaegu kogu hoone.“

Eesti Kontsert kasutab linnalt hinnaga 30 kr/m² renditavaid ruume harjutus- ja ametiruumidena, rentniku kanda jäävad ka äriruumide kasutamisega seotud kõrvalkulud (sh hooldus- ja halduskulud), maksud ja koormised. Üüri suurenemine toimub üks kord aastas vastavalt tarbijahinnaindeksi muutusele. Üürniku poolt hoone ja selles asuvate äriruumide parendusteks tehtud kulutusi üürileandja ei hüvita, ruumide allkasutusse andmine on keelatud.

“Linnavara kasutusse andmise korra” kohaselt võib erandjuhtudel vara kasutusse anda otsustuskorras - linnavalitsuse korralduse alusel kas kuni 10 aastaks või tähtajatult avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele.

Tallinna linna ja Eesti Kontserdi vahel on sõlmitud tähtajatu mitteeluruumide rendileping Lühike jalg 9 I ja II korruse äriruumide (üldpind 227,3 m²) kasutamiseks harjutus- ja ametiruumidena.

Tallinna linnale kuuluva hoone või selle osad võib kasumit mittetaotlevate kultuuri-, haridus-, teadus-, tervishoiu-, spordi-, sotsiaalhooldus- ja heategevuslike juriidiliste isikute ja mittetulundusühingute, samuti avalik-õiguslikele juriidilistele isikute kasutusse anda üüri alghinnaga 7 kr/m2. Vastavalt poolte kokkuleppele on Lühike jalg 9 ruumide üürihinnaks 30 kr/m².

Riigietendusasutus Eesti Kontsert on Eesti suurim kontserdikorraldaja. Eesti Kontserdi koosseisu kuuluvad ka rahvusvahelise tuntusega kollektiivid nagu Eesti Rahvusmeeskoor ja varajase muusika ansambel Hortus Musicus.

Lühike jalg 9 asuvaid äriruume kasutab just Hortus Musicus oma proovide tegemiseks ja kontsertide korraldamiseks. Lühikese jala väravatorni ruumid on ühenduses sinna juurde kuuluva hoonega (Lühike jalg 9), mis on eriti sobilikud muusikutele harjutusruumideks, kuna hoone seinad tänu oma paksusele on helikindlad. Ansambel Hortus Musicus on aastaid kujundanud väravatorni mainet, tehes sellest Tallinna linna ja arvukate väliskülaliste jaoks erilise, armastatud ja õdusa kontserdipaiga.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785