1. september 2009

TREF maksab dividende 4,4 mln krooni

TREFi juhatus tegi aastaaruande järgi ettepaneku maksta aktsionäridele dividende 4,4 miljonit krooni, sellest enamus jagatakse A-aktsiate vahel.

Ettevõte sai 376 miljoni kroonise müügitulu juures kasumit 6,6 mln krooni. Juhatus kirjutab oma tegevusaruandes, et firma majandustulemusi mõjutab eelkõige investeeringute maht Eesti riigi infrastruktuuridesse, ent viimasel ajal on märkimisväärne osa planeeritud Eesti riigi investeeringutest teedesse edasi nihkunud. 2009. aastat iseloomustab ehitusturu väga järsk langus ning riigieelarve kärped mõjutavad olulisel määral teedeehituse mahte.

Riik ei oma tänaseni kinniatud kava, kuidas arendada teede võrku alates 2010. aastast. Lähiaastatel on prognoositav teedeehituse ettevõtete tegevuse lõpetamisi ja pankrotte. Selles olukorras on mõstlik ja põhjendatud suurte objektide ehitamine konsortsiumitega, mis annab võimaluse paremini rakendada olemasolevaid vahendeid ja maandada riske.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688