28. august 2009
Jaga lugu:

Peterburi Jaani kirik saab katuse alla

Homme peetakse Peterburi Jaani kiriku sarikapidu, ehitustööde esimene etapp valmib käesoleva aasta lõpuks.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Peterburi kesklinnas asuv kirik omandamas oma kunagist kuju, sest ehitustööde käigus taastatakse selle algne arhitektuur. Jänes märkis, et aasta lõpuks saab Peterburi Jaani kirik katuse alla, sellega on riik taganud oma esmase kohustuse päästa hoone lagunemisest.

 “Eestile kultuurilooliselt olulise Peterburi Jaani kiriku taastamine annab kogudusele paremad tegutsemisvõimalused ja avardab naaberriikide kultuurisuhteid,” ütles kultuuriminister. Riik läbi kultuuriministeeriumi on eraldanud Peterburi Jaani kiriku taastamistöödeks aastate jooksul ligi 16 miljonit krooni. 1860. aastal sisseõnnistatud Peterburi Jaani kirik on arhitektuurimälestis, 1995. aastal taasalustas tegevust EELK Peterburi Jaani kogudus.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt