28. august 2009

Peterburi Jaani kirik saab katuse alla

Homme peetakse Peterburi Jaani kiriku sarikapidu, ehitustööde esimene etapp valmib käesoleva aasta lõpuks.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Peterburi kesklinnas asuv kirik omandamas oma kunagist kuju, sest ehitustööde käigus taastatakse selle algne arhitektuur. Jänes märkis, et aasta lõpuks saab Peterburi Jaani kirik katuse alla, sellega on riik taganud oma esmase kohustuse päästa hoone lagunemisest.

 “Eestile kultuurilooliselt olulise Peterburi Jaani kiriku taastamine annab kogudusele paremad tegutsemisvõimalused ja avardab naaberriikide kultuurisuhteid,” ütles kultuuriminister. Riik läbi kultuuriministeeriumi on eraldanud Peterburi Jaani kiriku taastamistöödeks aastate jooksul ligi 16 miljonit krooni. 1860. aastal sisseõnnistatud Peterburi Jaani kirik on arhitektuurimälestis, 1995. aastal taasalustas tegevust EELK Peterburi Jaani kogudus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688