28. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi Jaani kirik saab katuse alla

Homme peetakse Peterburi Jaani kiriku sarikapidu, ehitustööde esimene etapp valmib käesoleva aasta lõpuks.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on Peterburi kesklinnas asuv kirik omandamas oma kunagist kuju, sest ehitustööde käigus taastatakse selle algne arhitektuur. Jänes märkis, et aasta lõpuks saab Peterburi Jaani kirik katuse alla, sellega on riik taganud oma esmase kohustuse päästa hoone lagunemisest.

 “Eestile kultuurilooliselt olulise Peterburi Jaani kiriku taastamine annab kogudusele paremad tegutsemisvõimalused ja avardab naaberriikide kultuurisuhteid,” ütles kultuuriminister. Riik läbi kultuuriministeeriumi on eraldanud Peterburi Jaani kiriku taastamistöödeks aastate jooksul ligi 16 miljonit krooni. 1860. aastal sisseõnnistatud Peterburi Jaani kirik on arhitektuurimälestis, 1995. aastal taasalustas tegevust EELK Peterburi Jaani kogudus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785