27. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusloa saanud eluruumide arv langes aastaga 72 protsenti

Statistikaameti andmeil sai tänavu teises kvartalis uusehitistes ehitusloa kokku 605 eluruumi, mis on võrreldes mullu sama ajaga 71,7 protsenti vähem ja võrreldes tänavu esimese kvartaliga 85,6 protsenti enam.

Ehitusloa saanud eluruumide kogupindala vähenes teises kvartalis võrreldes mullu sama perioodiga 60,2 protsenti ja suurenes võrreldes tänavu esimese kolme kuuga 80 protsenti 87.800 ruutmeetrini.

Eluruumi keskmine suurus oli uusehitistes selle aasta teises kvartalis 145,1 ruutmeetrit, mis on võrreldes 2008. aasta teise kvartaliga 40,7 protsenti rohkem ja võrreldes tänavu esimese kvartaliga 3,3 protsenti vähem.

Kasutusloa sai uusehitistes tänavu teises kvartalis kokku 951 eluruumi, mis on aastases võrdluses 32 protsenti vähem ja kvartaalses võrdluses 60,4 protsenti rohkem.

Kasutusloa saanud eluruumide kogupindala vähenes selle aasta teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 28,4 protsenti 84.300 ruutmeetrini. Võrreldes tänavu esimese kolme kuuga suurenes kogupindala 39 protsenti.

Uusehitistes kasutusloa saanud eluruumide keskmine suurus oli teises kvartalis 88,6 ruutmeetrit, mis on võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga 5,1 protsenti rohkem ja võrreldes tänavu esimese kvartaliga 13,5 protsenti vähem.

Mitteeluhoonetest sai uusehitistest tänavu aprillist juunini ehitusloa 810 hoonet, mis on võrreldes mullu sama perioodiga 12 protsenti vähem ja võrreldes tänavu esimese kolme kuuga 73,8 protsenti enam.

Uusehitistes ehitusloa saanud mitteeluhoonete kasulik pind vähenes tänavu teises kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 44,2 protsenti ja suurenes võrreldes tänavu esimese kvartaliga 3,5 protsenti 188.800 ruutmeetrini.

Uusehitistes sai teises kvartalis kasutusloa 229 mitteeluhoonet, mis on aastases võrdluses kaheksa protsenti vähem ja kvartaalses võrdluses kaheksa protsenti rohkem.

Kasutusloa saanud mitteeluhoonete kasulik pind jäi võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga tänavu teises kvartalis samale tasemele, võrreldes selle aasta esimese kolme kuuga suurenes kasulik pind 3,6 protsenti 269.300 ruutmeetrini.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785